Ambiance

Het weekend in met een hapje en een drankje, met vrienden en/of collega's een (bedrijfs)feest vieren of een lekker dineetje: daar is de Yagua Skybar voor geboren. Stijlvol en met klasse lounget u in de heerlijke banken, comfortabele zitjes en als het weer het toelaat op het spectaculaire dakterras. De Maas kronkelt door het landschap, de wachters van Tajiri bewaken de poort van de stad. Beneden wordt gebouwd en gewerkt. Op de zesde verdieping, 'high in the sky' geniet u van de 'stunning views'.
In de Yagua Skybar vier je het leven!

Historie Nedinsco 

De Nederlandse Instrumenten Compagnie, waaruit de naam Nedinsco is ontstaan, werd in 1920 opgericht door Carl Zeiss. Het strenge Verdrag van Versailles, dat na WOI bepaalde dat Duitsland geen oorlogsmateriaal mocht maken, werd met een fabriek net over de grens, in Venlo, handig omzeilt. Want alhoewel de neutrale naam anders doet vermoeden werden in Nedinsco legermaterialen gemaakt zoals afstandsmeters, periscopen en seinlampen. In de jaren '30 een modern bedrijf van wereldfaam en tijdens WOII door de Nazi's ingezet voor millitaire spionage: een gebouw met een rijke en bewogen geschiedenis.

De eenvoudige, rechtlijnige bouwstijl (Bauhaus) behorend tot de Nieuwe Zakelijkheid uit de jaren '20, is kenmerkend voor het complex.

In 2013, na een jarenlange renovatie, is het complex klaar voor de toekomst. Bij binnenkomst maakt u direct kennis met het roemruchte verleden van de Nedinsco. In een 'mini museumpje' vindt u een unieke Carl Zeiss collectie van microscopen. lenzen en meetapparatuur. De enige collectie in Nederland!

Bovenin, op 36 meter hoogte waar voorheen de periscopen en afstandmeters geijkt werden, kan nu geborreld, geluncht, gedineerd en gefeest worden. De Yagua Skybar is the place to be...

Coming up

No current events.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.